Ортопедичний матрас з ефектом пам’яті: особливості, переваги та недоліки

05.07.2023
6050
0
0.0
Останнім часом дуже популярними стали ортопедичні матраси з ефектом пам’яті. Як заявляє більшість виробників, такі вироби дозволяють поліпшити якість сну та забезпечити максимальний комфорт відпочинку. Сьогодні ми дізнаємось більше про такі матраси, а також особливості їх роботи.
 

Особливості матрасів з ефектом пам’яті

Ортопедичні матраси з ефектом пам’яті дозволяють реагувати на температуру тіла та вагу людини. Оскільки їх виготовляють зі спеціальної піни, вони мають унікальну структуру, яка дійсно здатна підлаштовуватися під контури тіла людини, що відпочиває на даній поверхні.

Як це працює? Все досить просто: коли людина лягає на таку поверхню, тепло від її тіла впливає безпосередньо на піну, змінюючи її консистенцію. Таким чином ортопедичний матрас здатний адаптуватися до контурів тіла та розподілити вагу рівномірно по всій поверхні. Загалом такі вироби надають м’яку підтримку, завдяки чому знешкоджується точковий тиск матраса на тіло.

Загалом ортопедичні матраси такого типу не тільки відповідають на рухи людини, але й дозволяють підтримувати правильне положення хребта та хребців. Особливо корисним такий вид спальної поверхні буде для людей, які мають проблеми з суглобами або зі спиною.
 

Переваги матрасів з ефектом пам’яті

Окрім чудової адаптації до форми тіла, такі ортопедичні матраси мають  інші корисні властивості. Наприклад, вироби з таким наповненням дозволяють зменшити рухи партнера, адже таким чином забезпечується незалежний сон для обох людей.

Матраси з ефектом пам’яті є корисними для людей, які страждають на алергічні реакції або мають чутливу шкіру. Оскільки наповнювач є гіпоалергенним, він має високу стійкість до пилу, кліщів та інших алергенів. Таким чином суттєво знижується ризик появи небажаних реакцій з боку імунної системи людини та покращується загальний рівень комфорту.

Чудовою перевагою матрасів з ефектом пам’яті є тривалий термін служби. Використання сучасних технологій та якісних матеріалів дозволяє готовому виробу довго зберігати свою форму та структуру протягом тривалого періоду часу. При цьому такі матраси ідеально зберігають свої властивості та ортопедичні якості. Завдяки цьому протягом багатьох років не виникає потреби у купівлі нового виробу.

Ортопедичний матрас з ефектом пам’яті: особливості, переваги та недолі
 

Недоліки матрасів з ефектом пам’яті

Звичайно ж, ортопедичні матраси з ефектом пам’яті мають чимало переваг, але й недоліки теж існують. Оскільки такий наповнювач під дією тепла людини адаптується під контури його тіла, він може утримувати більше температури. Через це може виникати певний дискомфорт під час відпочинку, особливо якщо мова йде про спекотні кліматичні умови. Втім чимало виробників залучають спеціальні сучасні технології вентиляції, завдяки яким забезпечується краща циркуляція повітря.

Ще один недолік — такі ортопедичні матраси можуть мати більшу вагу та меншу гнучкість у порівнянні з іншими варіантами з різними наповнювачами.
 

Як обрати ортопедичний матрас з ефектом пам’яті?

Купуючи ортопедичний матрас з ефектом пам’яті, важливо дотримуватись простих рекомендацій:
 
  • визначте власні потреби — саме від них має залежати ваш вибір. Вам варто обрати оптимальну жорсткість, зважаючи на особисті смаки та потреби організму. Окрему увагу варто приділити розміру виробу, оскільки він має повністю відповідати розміру ліжка та іншим показникам;
  • ознайомтесь з виробниками — чимало брендів пропонують різноманітні варіанти поверхонь для сну на різний смак. Довіряйте виключно перевіреним компаніям, репутація яких підтверджена численними відгуками. Наприклад, ортопедичний матрас SoNLaB MemoryLatex має чудові характеристики та ідеально підходить для активної експлуатації;
  • перевіряйте гарантію та політику повернення — перед тим, як здійснити покупку, варто ознайомитись з гарантійними умовами виробника. Наприклад, виробник SoNLaB надає 10-річну гарантію на всі ортопедичні матраси.
Перед покупкою варто попередньо визначити свій бюджет, і, вже виходячи з нього, обирати ті чи інші варіанти. Але варто пам’ятати, що якісні наповнювачі просто не можуть мало коштувати. Тому не слід надмірно економити на власному здоров’ї та комфорті, обираючи неякісні варіанти. Дуже часто виробники пропонують акції, завдяки яким ви маєте змогу обрати ідеальний для себе варіант за помірною ціною.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Midgardinfo

Теги:ортопедичний матрасnullматрас без п



Комментарии (0)
avatar