Сильний землетрус сколихнув острів Суматра в Індонезії. Зафіксовано понад 50 афтершоків

02.10.2022
280
0
0.0

За даними Геологічної служби США, вранці в суботу на острові Суматра в Індонезії стався землетрус силою 5,9 бала, внаслідок якого загинула щонайменше одна людина і десятки отримали поранення. Про це інформує УНН посилаючись на AFP.

За даними Геологічної служби США, землетрус стався на відносно невеликій глибині 13 кілометрів незадовго до 2:30 ранку (19:30 за Грінвічем), приблизно за 40 кілометрів від міста Сіболга в провінції Північна Суматра.

Чоловік у віці 50 років помер від серцевого нападу, викликаного землетрусом, щонайменше 25 людей отримали поранення, повідомила AFP офіційний представник регіонального агентства з ліквідації наслідків стихійних лих.

Було пошкоджено стовпи ліній електропередач та телекомунікаційні вежі, що призвело до відключення послуг.

Індонезійська агенція метеорології та геофізики (BMKG) зафіксувала понад 50 афтершоків.

Глава BMKG порадив мешканцям стежити за подальшими поштовхами та закликав людей шукати притулок на безпечному місці.

Там додали, що афтершоки також можуть спричинити зсуви ґрунту.

Індонезія зазнає частих землетрусів через своє розміщення в Тихоокеанському «вогненному кільці», дузі інтенсивної сейсмічної активності, де стикаються тектонічні плити.

У 2018 році землетрус силою 7,5 бала і цунамі, що послідувало за ним на острові Сулавесі забрали життя понад 2200 людей.

У 2004 році в провінції Ачех стався землетрус силою 9,1 бала, який спричинив цунамі і забрав життя понад 170 000 людей в Індонезії.

Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/Midgardinfo



Комментарии (0)
avatar