Важливі особливості металочерепиці

18.09.2021
332
0
0.0
Якісна металева черепиця - це популярний останнім часом матеріал для покрівлі будинку. Головною властивістю є схожість з керамічною черепицею, але ціни їх значно відрізняються і на сьогодні саме металева більш доступна. Можна перейти на сайт і впевнитися у цьому самостійно.

Особливості виготовлення

Виробляється черепиця з міцного металу певної товщини. Додатково виконується обробка за допомогою кварцового піску, обпаленої вапняку, цементу і малого вмісту окису заліза. Вся ця сировина змішується і при значному тиску надається форма. Оброблений таким складом матеріал може бути використаний в різноманітних умовах.

У процесі виробництва утворюється волокно, яке потім ріжеться на частини певного розміру. Пізніше матеріал сушиться в сушильних шафах при 60 градусах від 8 до 12 годин.

Особливості зміни відтінку

А що стосується процесу фарбування, йде він в кілька етапів. Спочатку фарбується металевий лист в масі, і це забезпечує відмінну міцність з'єднання черепиці з барвником. А вже друге фарбування проводиться коли черепиця повністю висохне, таким чином надається гладкий і насичений колір, який залишається незмінним весь термін служби матеріалу.
Важливі особливості металочерепиці

Матеріал цей не передбачає ніяких хімічних шкідливих сумішей і тому відноситься до абсолютно екологічно чистого. Сюди ж можна віднести і надихаючий термін служби - близько 100 років. До того ж, матеріал має підвищену морозостійкість, міцністю і не реагує на високі температурні скачки, а значить, не горючий.

У Європі вже давно освоїли металеву черепицю і зараз близько 60% споруджуваних будинків використовують саме цей матеріал. Ця черепиця застосовується в будь-якому вигляді будівництва, підходить буквально до всього і тому не важливо, цегляний це будинок, дерев'яний або кам'яний; при цьому до плюсів можна віднести і можливість укладання скатів в різних конфігураціях.

Деталі монтажу

Монтаж якісної металевої черепиці потрібно виробляти на крокви, з рекомендованим ухилом від 22 градусів. Перетин крокв рекомендується брати не менше 50х150 мм, крок між ними в 60-90 см з урахуванням навантаження на довжину, індивідуально для кожного проекту. При цьому навантаження на окрему черепицю не повинна перевищувати 5 кг.

Решетування йде з брусків хвойних порід деревини, бажано не нижче 2 сорту. Кріпиться черепиця внахлест на шурупи або кляммери на заздалегідь приготовлену підпокрівельну плівку. Процес не простий і тому якщо ви не знайомі з цією технологією, варто звернутися до фахівців.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Midgardinfo

Теги:металочерепиця



Комментарии (0)
avatar