Як купити OSB правильної товщини для стін, даху, перекриттів

02.12.2023
564
0
4.8
Для позначення міцності виробники вказують для орієнтовано-стружкових плит їхній клас (від 1 до 4). Однак таке маркування товарів не дуже зручне для тих, хто не займається будівництвом професійно. Тому майстрам-аматорам ми радимо зважати на просту закономірність: що товща плита, то більші навантаження на вигин вона витримає. Керуючись цим правилом, можна безпомилково купити OSB для об'єктів, які не вимагають точного інженерного розрахунку.
 

Як купити OSB для даху, стін і підлоги

Екологічні, вологостійкі та прості в монтажі ОСП-панелі за останні 10-15 років отримали статус одного з найпопулярніших видів будматеріалу. Ось список основних конструкцій, які з них можна будувати, а також рекомендації щодо вибору листів за розмірами в поперечному перерізі:

Як купити OSB правильної товщини для стін, даху, перекриттів

  • Підкладка під підлогове покриття. Для вирівнювання поверхні старої дерев'яної підлоги під лінолеум, ламінат рекомендуємо купити OSB 15-18 мм. Пам'ятайте, що малюнок укладання панелей має йти в розбіг по швах.
  • Стельове перекриття. Щоб не перевантажувати каркас важкою чорновою стелею, купіть плити ОСБ 6-8 мм. Якщо на конструкцію буде надаватися додаткове навантаження, віддайте перевагу товстішому матеріалу.
  • Настил на дах із м'якою покрівлею. У цьому випадку особливо важливо враховувати відстані між підтримуючими елементами кроквяної системи. При кріпленні матеріалу на лаги з проміжками по 0,6-1 м радимо купити плиту ОСБ 15-18 мм. Якщо ж покриття під бітумну черепицю за планом буде прикручуватися до контробрешітки з дерев'яних рейок, то можна використовувати листи 9-12 мм.
  • Обшивка стін і перегородок. Для зовнішнього облицювання будівлі варто купити плити ОСБ вологостійких марок товщиною не менше 15 мм. Для внутрішнього оздоблення зазвичай достатньо придбати більш тонкі листи (10-15 мм).
За необхідності купити OSB під інші завдання відштовхуйтеся від відстані між опорами і передбачуваного навантаження.
 

Дерев'яні рейки під ОСБ

Щоб надійно закріпити орієнтовано-стружкові плити, у низці випадків необхідно попередньо підготувати для них обрешітку. Збирати її краще з дерев'яних рейок. На відміну від металевих профілів, на них не буде накопичуватися конденсат, який може спричинити гниття дерева. Ще одна причина купити рейки дерев'яні в https://lestorg.dp.ua — нижча порівняно зі сталевими профілями вартість.

Як купити OSB правильної товщини для стін, даху, перекриттів

Вигідні умови на дерев'яні рейки з доставкою ви знайдете на сайті інтернет-магазину LesTorg. Інтернет-магазин належить прямому постачальнику пиломатеріалів. Тому ціни на рейки дерев'яні на сайті нижчі, ніж у інших продавців в Україні.

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Midgardinfo

Теги:товщини ОСБ, OSB для даху, купити OSB, Дерев'яні рейки під ОСБ



Комментарии (0)
avatar