Lavazza oro: італійська майстерність у кожному зерні

06.11.2023
319
0
5.0
Популярний італійський кавовий бренд не втомлюється дивувати та радувати кавоманів з усього світу смачними та ароматними новинками. Особливою популярністю останнім часом користуються купажі – суміші сортів з подібними характеристиками. Одним з таких купажів, який відразу ж після появи хітом серед любителів кави, є Lavazza oro.

Секрет популярності

Цей сорт поєднує в собі відразу шість видів арабіки, що робить його абсолютно унікальним за смако-ароматичними характеристиками. Зерна для нього поставляються з Південної та Центральної Америки. Клімат і ґрунт у цих регіонах найкраще підходять для вирощування кавових дерев арабіки.

Lavazza oro – свого роду стандарт якості. Недарма ця кава отримала таку назву, адже «oro», у перекладі з італійської, означає золото. Вона має середній ступень обсмажування зерен, яке виконується при температурі приблизно +220 °C. Завдяки цьому у смаку відчувається оптимальний баланс кислоти та гіркості, а також делікатна міцність.

Після першого ж ковтка можна відчути ненав'язливу солодкість, з квітково-фруктовим післясмаком. Аромат – інтенсивний та приємний. Пінка у напою золота (можливо звідси й з'явилося «oro»).
Lavazza oro: італійська майстерність у кожному зерні

Особливості продукту

Lavazza Qualita Oro продається у двох варіантах.
  1. Зерновий.
  2. Мелений.
Тим, хто купує зерновий продукт, важливо знати, що оптимальний ступінь помелу для Oro – середній. Саме у такому вигляді він розкриває всі свої найкращі властивості. Lavazza повністю виробляється в Італії (м. Турин), тому відрізняється унікальним італійським обсмажуванням. Для приготування найкраще скористатися класичними способами:
  • турка;
  • френч-прес;
  • кавоварка.
Кавомани зі стажем рекомендують використовувати турку, яка має особливий температурний режим приготування. Користуватися краще очищеною м'якою водою. До кипіння напій доводити не варто, найоптимальніше – варити на слабкому вогні. Як почне підніматися пінка, можна наливати його в чашку.

Напій чудово бадьорить, додає енергії та активності, знімає втому. Саме тому рекомендується вживати його вранці та в обідній час. Цукор у нього можна не додавати, оскільки арабіка сама по собі солодкувата. Якщо хочеться чогось більш екзотичного та нестандартного, можна додати спеції чи прянощі (кардамон, кориця, перець). Це дозволить зробити аромат ще більш «апетитним» і привабливим.

Lavazza oro довше збереже свої ароматичні та смакові властивості, якщо дотримуватись деяких простих правил зберігання. Зберігати її краще в непрозорій ємності, що герметично закривається. І, бажано, якомога далі від джерел тепла та сильного запаху.

 

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Midgardinfo

Теги:кавовий купаж, Lavazza Oro, Арабіка, купажі, кава



Комментарии (0)
avatar