Бетон, цемент, ЗБВ: на що звертати увагу при будівництві

08.04.2019
2006
0
0.0
Вибираючи готовий проект Вашого майбутнього будинку або котеджу, варто звернути особливу увагу на будівельні матеріали, рекомендовані проектною документацією. Адже від початкового вибору залежить довговічність, надійність, комфорт і зручність Вашого майбутнього житла. Цілком виправдано бажання зробити будинок краще, красивіше, тепліше, і як то кажуть — на століття. Саме тому так важливо не помилитися у виборі матеріалів. Перш за все, мова йде про фундамент і стінові конструкції.

Бетон, цемент, ЗБВ: на що звертати увагу при будівництві
 

Основні питання

  • Чи будуть в основі майбутньої будівлі фундаментні блоки або передбачена монолітна стрічка з бетону?
  • Чи хочете Ви мати підвальне приміщення?
  • Які стінові матеріали передбачені готовим проектом: дерево, цегла, а може бетон, відлитий з незнімної опалубки з пінополістиролу?
  • Або це будуть різні варіанти полегшених блоків, виготовлені із застосуванням цементу: пінобетон, газобетон, керамзитобетон тощо?
Замовляючи індивідуальний проект для свого будинку або котеджу, Ви можете заздалегідь регламентувати список матеріалів, з яких хотіли б побудувати свій будинок. Мова не про дизайнерські вишукування і не про обробку, хоча це теж враховується при виборі матеріалів для стін і цоколя.

Бетон, цемент, ЗБВ: на що звертати увагу при будівництві
 

Матеріали

Зараз мова йде про основні конструкційні матеріали. З чого буде споруджений фундамент? Більш надійний і довговічний монолітний бетон на основі високомаркового цементу, або збірні елементи ЗБВ, наприклад, фундаментні блоки ФБС? Варто зауважити, що при зведенні сучасних котеджів приватні забудовники практично повністю відмовилися від збірних ЗБВ-фундаментів. Причина тут одна — це незаперечна перевага монолітних стрічок або плит фундаментів, що відливаються за місцем з бетону, перед своїми залізобетонними аналогами.

Детальніше про бетон й вартість товарного бетону за посиланням.

Одне залишається незмінним незалежно від проекту — це основний матеріал, що міститься в будь-якому фундаменті. Звичайно ж це — цемент. Не важливо, чи використовуєте Ви ЗБВ-елементи або вибрали монолітне бетонування. Скрізь в якості основного складового компонента присутній цемент. Це сполучна ланка — основа надійності фундаменту і, звичайно, — всього Вашого майбутнього будинку.

Детальніше про цемент і вартість портландцементу тут.

Також особливу увагу варто приділити перекриттям Вашого майбутнього будинку. Готові проекти будинків регламентують використання тих чи інших матеріалів в перекриттях. Замовляючи індивідуальний проект, Ви можете самі вибрати той чи інший вид. Зрозуміло, що в дерев'яному будинку бетонні перекриття не зробиш. Хоча перекриття перших цокольних поверхів в дерев'яних будинках цілком можна зробити з монолітного бетону або з готових ЗБВ-плит.

Більше про ЗБВ і вартість залізобетонних виробів на сайті kaskadbeton.com.ua.

При відсутності підвалу непоганим варіантом буде застосування легких бетонів у виготовленні перекриття першого поверху, коли по незнімній опалубці з профлисту заливається розчин керамзиту, цементу і піску. Основний плюс — хороша теплоізоляція від вентильованого, незахищеного від холоду підпілля.

Безумовно, при замовленні індивідуального проекту Ви будете обговорювати можливі деталі й різні нюанси. Професійні проектувальники дадуть Вам кваліфіковані поради та рекомендації. Типові ж проекти і так пройшли всі інстанції та отримали необхідні затвердження. Пропоновані проектною документацією будматеріали розраховані й схвалені. Будь то цемент, ЗБВ або бетон з деревом. Все розраховується відповідно до будівельних норм і сучасними вимогами теплоощадження тощо. Довіртеся професіоналам!
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Midgardinfo

Теги:цемент, бетон, ЗБВ



Комментарии (0)
avatar
Читайте также