Як вибрати універсальні навушники для комп’ютера і смартфона

23.01.2024
407
0
5.0
Багато людей сьогодні намагаються придбати гаджети, які можна використовувати в різних умовах. Із навушниками так само — покупці віддають перевагу моделям, які підходять як для смартфона, так і для ПК або ноутбука.

У чому різниця

Перше, на що треба звернути увагу, — формат навушників. Для смартфонів зазвичай вибирають вкладиші чи вакуумні, дротові або бездротові. Для комп’ютерів — повнорозмірні, оскільки вони зручно сидять на голові. До того ж такі пристрої часто пропонуються з мікрофоном, що зручно під час використання на роботі та навчання. Ще одним важливим нюансом при виборі навушників для комп’ютерів є довжина шнура — вона має бути комфортною і достатньою для зручного користування гаджетом на робочому місці. Якщо вибирати бездротові навушники, то важливою характеристикою є акумулятор батареї, тому що за ПК зазвичай сидять по декілька годин. Пристрої для смартфонів мають бути більш мобільними та легкими. Також важливо, щоб у користувача був швидкий доступ до перемикачів гучності та вимкнення мікрофона — здебільшого це можна зробити за допомогою кнопок на шнурі. Окрема історія — навушники для спорту. Вони мають максимально щільно сидіти у вусі та не випадати, а також не втрачати зв’язку з телефоном під час бігу та фізичної активності. Нерідко такі пристрої мають спеціальні амбушури. Також є різниця у відтворенні звуку. Для комп’ютерів частіше вибирають гаджет із більшим частотним діапазоном і чутливістю. Зі смартфона користувач часто слухає музику невисокої якості, тому віддає перевагу простішим моделям.
Як вибрати універсальні навушники для комп’ютера і смартфона

Як вибрати універсальний гаджет

Під час купівлі бездротових навушників треба звернути увагу на наступні моменти:
  1. варто вибирати модель з останньою версією Bluetooth (на 2024 рік це 5.3), навіть якщо на ПК чи смартфоні старіша;
  2. за необхідністю — завчасно оновити драйвери модемів;
  3. акумулятори навушників зазвичай забезпечують до 3–5 годин автономного використання, тому важливо звертати увагу на ємність батареї;
  4. шумопоглинання моделі має бути достатнім, адже і вдома музика може заважати оточуючим;
  5. краще віддавати перевагу пристроям, у яких кнопки регулювання звуку, паузи та вимкнення мікрофона виведені на сам навушник.

Гаджет для смартфонів має коротший шнур, який буде складно використовувати з комп’ютером. Дроти ПК-гарнітури жорсткіші, що не завжди комфортно для експлуатації поза домом. За потреби варто звернути увагу на гарнітури — компактні моделі з вбудованим чутливим мікрофоном, адже останній, якщо він окремий, буде незручно використовувати зі смартфоном на вулиці. Вибираючи дротові навушники, слід брати до уваги вихід. Сьогодні на ринку пропонують варіанти з mini-jack 3.5 mm, Jack 6.3 mm, Lightning чи USB, тому потрібно перевірити, чи технологія підтримується і на смартфоні, і на ПК.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Midgardinfo

Теги:універсальні навушники, навушники, вибір навушників, навушники для комп’ютера



Комментарии (0)
avatar