Які мають маркування підшипники та клинові ремені на мотоблок

28.06.2023
2377
0
0.0
Деякі запчастини в малій сільгосптехніці, що мають постійні навантаження, більш схильні до поломок і зносу, ніж основна маса деталей. До них, наприклад, відносяться підшипники та ремінь на мотоблок. Власників може заспокоювати той факт, що ціни на нові компоненти невисокі, а заміну в більшості випадків можна провести самостійно. Однак перешкодою для самостійного ремонту може стати складність із підбором запасних частин. Тому в цьому матеріалі ми розповімо про основні принципи розшифровки умовних позначень, якими виробники відзначають свою продукцію.
 

Що означає маркування ременя на мотоблок

У власників сільгосптехніки нерідко виникають проблеми у тому, щоб підібрати в онлайн-магазинах новий ремінь на мотоблок. Завдання ускладнює те, що позначення на старих ремінцях стираються і їх не можна прочитати. На щастя, майже завжди достатньо прочитати картку товару, щоб купити правильні ремені до мотоблока. Навіть якщо в описі не вказані моделі техніки, до яких підходить елемент, потрібну інформацію можна отримати з його назви.

Які мають маркування підшипники та клинові ремені на мотоблок
На початку маркування ремінь на мотоблок має букву, що позначає його профіль. Ось найпопулярніші розміри в мм:

  • Z — 10 (тут і далі – ширина по верху) на 6 (висота);
  • A — 13X8;
  • B — 17X11;
  • C — 22X14;
  • D — 32X19;
  • E — 38X23.
Далі пишуть довжину, яку мають ремені до мотоблока. Залежно від виробника вона вказується в міліметрах чи дюймах. Завершує основну частину маркування позначення того, з якої частини виробу взято виміри. Позначка LA (L) вказує, що перед вами розміри по верхній стороні, а LI – по внутрішній. У деяких випадках надаються показники розрахункової довжини корду LW (LP, LD).
Які мають маркування підшипники та клинові ремені на мотоблок

Імпортний підшипник до мотоблока: як рахувати позначення

Підшипники для мотоблоків в https://motoblok-tata.com.ua іноземного виробництва мають номери, що наводяться відповідно до стандартів ISO та DIN. Тому за таблицями, які легко знайти у довідниках та відкритих джерелах в інтернеті, можна швидко отримати повну інформацію. Ось показники, які можна дізнатися, на прикладі підшипника до мотоблока 6009:

  • тип: відкритий;
  • розміри та вага, який має підшипник до мотоблока: 45x75x16 мм, 250 г;
  • призначення: радіальні навантаження (підходить для редуктора);
  • частота обертання: до 9200 обертів у хвилину;
  • матеріал: сталь марки ШХ-14.
Маркування може мати додаткові позначки. Наприклад, 1 буква Z або ZZ. Одна буква Z означає, що у підшипника одна закрита сторона. Дві Z повідомляють, що підшипник закритий з обох боків. 

Вигідно замовити підшипники для мотоблоків із доставкою Новою Поштою можна на сайті інтернет-магазину Motoblok-TATA. У каталозі ви знайдете складальні вузли для всіх агрегатів мотосільгосптехніки — для двигуна, колінчастих валів, навісного обладнання.

Автор: Степаненко Ігор Олександрович (експерт Motoblok-Tata).
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Midgardinfo

Теги:підшипники, мотоблок, маркування на клиновому ремені, клинові ремені на мотоблок



Комментарии (0)
avatar
Читайте также