Поради щодо вибору дивана для великої родини

07.11.2022
1393
0
0.0
Для великої родини потрібен великий диван. Також меблевий елемент має бути міцним, зносостійким та комфортним. Тому до вибору необхідно підходити з усією відповідальністю. У цій статті ми поділимося корисними порадами та розповімо, на що слід звертати особливу увагу, які матеріали вважаються найякіснішими, а також де краще купувати м'які меблі. Зокрема, хочемо познайомити вас з українським брендом Matroluxe. Ознайомитися з асортиментом товарів можна, перейшовши за посиланням — https://matroluxe.com/divany-bolshie
 

Як вибрати розміри дивана для великої родини

У концепцію сімейної затишної вітальні зовсім не вписується нагромадження меблями та предметами декору. Найбільшу цінність становлять простір, світло, спокій та гармонія. Краще вибрати для меблювання один, але великий диван, ніж багато різних меблів. У ньому має бути достатня кількість посадкових місць для комфортного відпочинку всією родиною. При цьому виріб має відповідати площі приміщення. Перш ніж вибрати певну модель, слід здійснити ретельні виміри. Не варто вибирати дивани «на око», тому що дуже часто навіть 5-10 см можуть зіграти злий жарт.

Вибираючи виріб для великої родини, слід враховувати:
  • габарити у складеному вигляді (ширина, довжина та глибина);
  • розміри у розкладеному вигляді;
  • площа спального місця.
Також слід переконатися в тому, що модель пройде у дверний отвір(и). Виміряйте ширину проходу та зіставте її з параметрами меблів. В іншому випадку може виникнути потреба повернути покупку. Якщо виріб також буде експлуатуватися для сну, слід подбати про достатні габарити спального місця. Розрахувати оптимальну довжину можна додавши до зросту найвищого зі сплячих 30 см.
 

Який диван є найкомфортнішим

Щоб з комфортом проводити час у сімейному колі, потрібні комфортні меблі. Цей параметр залежить від внутрішнього наповнення. Сучасні виробники пропонують моделі зі пружинами і без них. Перший варіант підійде людям, які планують експлуатувати меблі не лише для відпочинку із сім'єю, а й для щоденного сну. Пружинний блок забезпечує правильну підтримку хребта та комфортний нічний відпочинок.

Якщо диван купується більше для сидіння, перегляду ТБ, читання книг, прийому гостей тощо, цілком підійде модель із наповненням у вигляді пінополіуретану. ППУ — це дрібнокомірчаста піна, кожна комірка якої наповнена киснем. Вона відрізняється пружністю, еластичністю та комфортабельністю. Матеріал відмінно тримає форму та швидко відновлюється після зняття навантаження. Що дуже важливо з урахуванням сукупної ваги всіх членів сім'ї, які одночасно перебувають на дивані. Вироби з наповненням із пінополіуретану дозволяють з комфортом проводити час сидячи або лежачи.

Також має значення глибина посадкового місця. Ідеальний варіант для великої родини — 50-60 см. Добре, якщо в моделі передбачені декоративні подушки або подушки-валики, які також підвищують комфорт щоденного відпочинку.

Поради щодо вибору дивана для великої родини
 

Обивка великого дивана — правила вибору

Ще один важливий критерій вибору — оббивна тканина. Від неї залежить не лише зовнішній вигляд виробу, а й довговічність. Адже м'які меблі для великої родини зазвичай зазнають інтенсивних навантажень. Тому важливо, щоб тканина була стійкою до стирання та практичною. Матеріал повинен легко піддаватися чищенню від забруднень, не скочуватись і не утворювати зачіпок. Особливо це стосується меблів, які купуються в будинок, де є домашні тварини. У таких випадках ми рекомендуємо звернути увагу на моделі в тканині «антикіготь».

До найбільш популярних оббивних тканин відносяться наступні:
  • рогожка;
  • мікророгожка;
  • велюр;
  • мікровелюр;
  • екошкіра;
  • екозамша;
  • флок;
  • шеніл;
  • жаккард;
  • мікрофібра.
Всі оббивні тканини поділяються на категорії за рівнем щільності та стійкості до стирання. Чим вищі ці показники, тим дорожче коштує матеріал. При виборі слід обов'язково орієнтуватися інтенсивність експлуатації дивана. Також значення має присутність у будинку маленьких дітей. У такому випадку також важливі екологічність, безпека та гіпоалергенність оббивки. Ну а придбати великі дивани у Києві та інших містах України можна на сайті Матролюкс.
 
 
 
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Midgardinfo

Теги:вибір розміру дивана, диван, великий диван, вибір дивана



Комментарии (0)
avatar
Читайте также