Apple впроваджує RCS-повідомлення на iPhone в iOS 18

13.06.2024
450
0
5.0

Apple впроваджує RCS-повідомлення на iPhone в iOS 18

В рамках анонсу iOS 18 на WWDC 2024 компанія Apple оголосила, що її застосунок «Повідомлення» отримає довгоочікувану підтримку RCS. Цей стандарт замінить SMS як протокол зв'язку за замовчуванням між пристроями Android та iOS.

Цей крок було зроблено після багатьох років глузувань, умовлянь і, нарешті, деякого контролю з боку регулюючих органів ЄС.

На сторінці сайту Apple, яка присвячена майбутньому випуску, є принаймні один приклад того, як RCS виглядатиме на iPhone. У текстовому полі з'явиться згадка «RCS», що вказує на з'єднання, але в іншому все стандартно.

RCS або Rich Communication Services був розроблений як заміна SMS. У цьому стандарті реалізовані індикатори введення тексту та повідомлення про прочитання як у звичайних месенджерах. Крім того, RCS дозволяє відправляти довші повідомлення та підтримує зображення та відео високої якості.

За останні п'ять років у США RCS став стандартним протоколом обміну повідомленнями на Android смартфонах, але Apple наполегливо відмовлялася від підтримки. Тепер же, починаючи з iOS 18, деякі функції, подібні до iMessage, нарешті будуть доступні в кросплатформових чатах.

Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/Midgardinfo



Комментарии (0)
avatar