Чим вигідний бізнесу фулфілмент центр

12.10.2024
185
0
0.0
Зазвичай фулфілмент має на увазі, що продавець на маркетплейсі не сам обробляє замовлення, а передає ці завдання на аутсорс. Для цього він звертається до фулфілмент-операторів — компаній, які мають для цих завдань свої приміщення та співробітники.

Навіщо і кому потрібний фулфілмент

Буде корисним фулфилмент для інтернет магазину від HANDMADE-HUB UA:
  • новачкам, бо без досвіду складно збудувати всі процеси самостійно;
  • тим, хто хоче заощадити на зберіганні, бо утримувати свій склад — дорого та складно: треба наймати співробітників, стежити за збереженням товару та сплачувати оренду;
  • досвідченим продавцям, коли стає надто багато замовлень. Є ризик щось втратити, відправити невчасно та отримати негативну оцінку від покупців.
Одна з причин, через яку підприємці-початківці обирають фулфілмент-центр — невеликий обсяг закупівлі. Тобто це рішення підходить підприємцям-початківцям з невеликим обсягом закупівель, які поки не планують масштабуватися.
Грамотний вибір моделі фулфілменту допоможе оптимізувати тимчасові та фінансові витрати на логістику

Як працює фулфілмент-центр

Зазвичай логістичний цикл у фулфілмент-центрі складається з п'яти етапів:
  1. Приймання. Товар прибуває на склад, де його ретельно перевіряють на відповідність замовлення та відсутність ушкоджень.
  2. Зберігання. Товару надають унікальний ідентифікатор і розміщують на складі відповідно до характеристик. Крихкі речі - у спеціальні зони, продукти - в холодильник, все інше - на зручні стелажі.
  3. Комплектація. Співробітники складу збирають замовлення, керуючись принципом "товар до людини". Замовлення упаковуються відповідно до вимог маркетплейсу.
  4. Упаковка. Товар ретельно упаковують, використовуючи захисні матеріали та фірмову символіку маркетплейсу.
  5. Доставка. Готові замовлення відправляються до покупця у пункт видачі замовлень, кур'єром чи склад маркетплейса.
Чим вигідний бізнесу фулфілмент центр

Фулфілмент-центр HANDMADE-HUB UA -  це не просто склад. Це цілий комплекс послуг, який бере на себе всі турботи щодо доставки товарів від продавця до покупця. Продавець може замовити повний спектр послуг, і окремі етапи, наприклад, зберігання чи упаковку.

На складах для e-commerce налагоджено логістику: надходження та приймання продукції, розміщення на стелажах, комплектація вручну, упаковка, сортування, а потім відвантаження. Все це відбувається у спеціально обладнаній зоні, яка може займати кілька поверхів та оснащена конвеєрами, автоматичними сортерами.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Midgardinfo

Теги:Бізнес, фулфілмент, маркетплейси



Комментарии (0)
avatar