Основні способи укладання тротуарної плитки

29.04.2023
220
0
0.0
Для оформлення окремих територій чи зон відпочинку часто використовується різноманітна тротуарна плитка. Цей матеріал має унікальні властивості та якості, саме тому він став таким популярним. Але для того, щоб скористатися всіма перевагами тротуарної плитки, слід грамотно вибирати спосіб укладання.

Популярні способи

Оскільки бруківка ціна за роботу достатньо суттєва, тому треба відповідально підходити до вибору способу укладання. Щоб зробити продуманий вибір, слід ознайомитися з існуючими техніками та деякими тонкощами роботи.

Класична технологія

Ця технологія застосовується для створення якісного дорожнього покриття. Але для того, щоб покриття вийшло справді якісним, варто брати до уваги кілька ключових правил:
  1. Підготовка основи. Вона має бути жорсткою, міцною та максимально рівною. Тільки після цього на поверхню викладається певна товщина шару піску. Поступово матеріал вирівнюється та додатково ущільнюється.
  2. Укладання тротуарної плитки. Для цих цілей застосовується лише плитка, яка має однаковий розмір та форму. Викладення здійснюється у визначеному порядку. Виходити потрібно з того, який візерунок бажають отримати.
  3. Ущільнення. На останньому етапі варто зробити ущільнення. Для цього застосовується гумовий молоток, а також киянка.
Але для реалізації цього методу необхідно підготувати велику кількість піску, також цементу.

Діагональний монтаж

За допомогою цього способу укладання можна реалізувати привабливі дизайнерські проекти. Відмінна риса даного способу полягає в тому, що укладання здійснюється паралельно стіні або іншого об'єкта. Результат, який досягається за рахунок цього способу укладання, виходить унікальним.

Але для того, щоб реалізувати цей варіант, фахівці рекомендують закупити на сайті https://www.k-stroy.com.ua/ досить велику кількість матеріалів. Адже в деяких випадках потрібно різати бруківку по діагоналі. Щоб виконати таке різання, фахівці рекомендують потренуватися. А якщо ні, то з досягненням необхідного ефекту будуть складності.
Основні способи укладання тротуарної плитки

Ромбоподібне укладання

Ця технологія відрізняється нестандартністю, можливістю досягнення незвичайного ефекту. При правильній реалізації можна отримати зображення у вигляді ромбів і навіть 3D ефект.

Ключова перевага цього варіанта – це унікальний естетичний ефект. Нерідко ромбоподібний монтаж використовують для оформлення прибудинкової території. При правильному підході можна прикрити відносно невеликі дефекти, а також нерівності, які є на поверхні.

Щоб правильно все реалізувати, варто правильно та грамотно визначити напрямки ромбів. Для досягнення необхідного ефекту варто використовувати плитку одного або кількох кольорів. Щоб скласти ромб, потрібно скористатися інструментами, за допомогою яких потрібно виконувати різання плитки.

У більшості випадків ромбовидне укладання можуть реалізувати лише професіонали, здатні правильно розділити плитку та розташувати її відповідним чином.

Хвильове укладання

Ця технологія виділяється зручністю та простотою реалізації. Але для того, щоб досягти гарного результату, варто провести підготовку поверхні. Після цього укладається шар піску. Далі потрібно укладати першу смугу. Поступово варто здійснювати усунення, створюючи лінії певного розміру та довжини.

При правильній реалізації даної технології можна створити міцне і щільне покриття, яке здатне витримати суттєве навантаження. Але для виконання необхідного ефекту варто підготувати потрібну кількість плитки та необхідний інструмент.

У деяких випадках можна робити укладання самостійно. Але якщо потрібного досвіду нема, краще залучити майстрів.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Midgardinfo

Теги:тротуарна плитка, бруківка



Комментарии (0)
avatar