Світлодіодні стрічки: переваги та особливості вибору

28.04.2023
221
0
0.0
Сьогодні існує безліч освітлювальних приладів. Але особливою популярністю користуються світлодіодні стрічки, що включають гнучку основу та світловипромінюючі діоди. Світлодіоди розташовуються на стрічці у порядку. Саме тому дуже важливо, вибираючи такі стрічки на сайті ledstorm.ua, визначитись із декількома характеристиками.

Які переваги мають світлодіодні стрічки?

Серед численних переваг, які має освітлення світлодіодною стрічкою, можна відзначити кілька найбільш значущих:
  • Мінімальне споживання електричної енергії. Це важливо, оскільки вартість енергетичних ресурсів поступово зростає. Використовуючи такі розробки, можна скоротити витрати.
  • Простота встановлення. Оскільки світлодіодна стрічка в Україні доповнена якісним клейовим шаром, жодних проблем із фіксацією не буде. На монтаж йтиме відносно небагато часу. При цьому світлодіодна стрічка теплого світла може кріпитися на різні поверхні.
  • Невеликі розміри. Завдяки тому, що світлодіодна підсвітка відрізняється невеликими розмірами, жодних проблем у процесі монтажу у важкодоступних місцях не буде. Якщо виникне потреба, можна буде переносити стрічку з одного місця в інше.
  • Тривалий термін експлуатації. У середньому led стрічка працює близько 50 000 годин.
  • Екологічна чистота та безпека. При виготовленні світлодіодної стрічки не застосовують шкідливі чи токсичні компоненти. Від цієї стрічки не виходить інфрачервоне або ультрафіолетове випромінювання.
  • Відносно низька температура. У процесі роботи гнучка світлодіодна стрічка не нагрівається. Саме тому її можна розташовувати поруч із тими об'єктами, які вважаються вогненебезпечними.
Важливо пам'ятати, що ціна на такі вироби досить висока. Але такі витрати досить швидко окупаються.

Основні параметри вибору світлодіодних стрічок

Для того щоб серед широкого асортименту стрічок вибрати те, що ідеально підійде, слід попередньо ознайомитися з ключовими характеристиками:
  • Модифікація. Є кілька модифікацій, серед яких у кожному випадку можна вибрати варіант, що стоїть. Можна вибрати однотонні чи кольорові світлодіоди.
  • Яскравість свічення. Можна вибрати класичний варіант або світлодіодні стрічки, які відносять до преміум-класу. Виходити варто з того, для яких цілей вибирається виріб.
  • Ступінь вологозахисту. Від того, який саме ступінь вологозахисту, залежить і в яких умовах можна експлуатувати представлену стрічку. Є варіанти, укомплектовані максимальним захистом. В окрему категорію входять ті стрічки, які оснащені найвищим рівнем захисту.
Світлодіодні стрічки: переваги та особливості вибору

Особливості та правила кріплення світлодіодних стрічок

Для того, щоб скористатися всіма перевагами сучасної розробки, варто відповідально підходити до процесу фіксації. Так, попередньо необхідно знайти відповідне джерело живлення. Дуже важливо, щоб напруга становила 5, 12 або 24 ст.

Як правило, компанії-виробники постачають світлодіодна стрічка на стелю, довжина яких складає близько 5 метрів. Якщо для використання потрібна габаритніша стрічка, то можна придбати кілька і з'єднати їх. При цьому дуже важливо правильно вибрати метод підключення, щоб унеможливити вихід з ладу.

Для того щоб забезпечити з'єднання декількох стрічок, можна скористатися пайкою або конектором певного типу. На продаж надходить велика кількість елементів, що відрізняються розміром, формою та іншими параметрами. Це дозволяє зробити правильний вибір.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Midgardinfo

Теги:освітлення, світлодіодні стрічки



Комментарии (0)
avatar