TESS виявив найближчу до нашої системи Суперземля

21.08.2019
542
0
0.0
Теоретично на таких планетах може існувати вода, а, значить, і життя. Знайдена суперземля це безумовно черговий прорив. Система GJ 357 розташована в сузір’ї Гідра, в 31 світловому рік від нашої планети. У її центрі зназрдиться зірка М-класу, цу такий червоний карлик масою втричі менший від Сонця, навколо якого обертаються як мінімум три планети. Одна з них – GJ 357 d – знаходиться в межах «зони населеності» зірки, так що температура на ній може зберігатися в досить комфортних межах.

TESS виявив найближчу до нашої системи Суперземля

Про це повідомляє сайт TMGinfo.

Місія НАСА Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) вже дуже активна останнім часом. У липні супутник виявив кілька планет які схожі на Землю і Нептун відповідно. Але далі більше: зовсім недавно надійшло повідомлення про виявлення Суперземлі, яка потенційно придатна для життя!

Суперземлі - це планети, в кілька разів потужніші, ніж наша Земля, але менше, ніж крижані гіганти, такі як Уран і Нептун. І вони могли б стати ідеальним грунтом для позаземного життя.

І тепер TESS виявив найближчий з цих світів, який може бути населеними. Відома як GJ 357 d, планета має принаймні в 6 разів більшу масу ніж у Землі, точний розмір і склад все ще невідомі.

Але найголовніше, планета обертається навколо своєї зірки в межах жилої зони. У цьому випадку це приблизно в 5 разів ближче до зірки, ніж Земля до Сонця, але оскільки ця зірка набагато тьмяніше Сонця, планета фактично отримує менше енергії, ніж Земля. Хоча є ще одне але ... якщо дана планета має щільну атмосферу, тоді на планеті цілком може існувати рідка вода, а можливо і життя.

GJ 357 d не самотній у своїй зоряній системі - у нього дві планети-близнюки. GJ 357 b приблизно на 22 відсотки більше за Землю і обертається на орбіті в 11 разів ближче до зірки, ніж Меркурій до Сонця. Це перетворює його в випалений світ, киплячий при температурі приблизно 254 C (490 F). Середня планета, GJ 357 с, обертається приблизно в два рази далі від внутрішнього світу і, як вважається, має температуру близько 127 C (260 F).

Але що робить GJ 357 d особливою планетою? Його близькість до нас. Всього в 31 світловому році це найближча Суперземля, яка також може виявитися населеної.

Будемо сподіватися що планета все ж виявиться придатною і сучасні технології дадуть поштовх, що ми зможемо дізнатися чи є ж життя на цій планеті, і чи припущення про її заселеність це не теорія а дійсність.

А поки що пропонуємо переглянути відео яке показали у НАСА :

Аватар korolyanka Яна Король
Журналист/Midgardinfo

Теги:червоний карлик, суперземля, черговий прорив



Комментарии (0)
avatar