В глибині Тихого океану може бути захований космічний корабель — вчені

12.06.2019
464
0
0.0
В глибині Тихого океану може бути захований космічний корабель, вважають вчені. Експерти довгий час цікавляться загадкою найвіддаленішого на землі місця, що отримало назву «Точка Немо». За словами співробітників NASA, в Тихому океані існують території, які є ідеальними для скидання «вмираючих» космічних кораблів, передає Oane з посиланням на Science Alert. «Точка Немо» приблизно може бути розташована на відстані 2,2 тисячі кілометрів від суші. Експерти заявили, що загадкове місце вважається найвіддаленішим від людської цивілізації. Інженер Білл Ейлор вважає, що там вдасться покласти абсолютно будь-яку річ і не пошкодити її.

Космічні агентства зобов’язані розраховувати час аварії над «Точкою Немо», щоб скинути космічний корабель. Невеликі супутники збиваються з курсу, так як тепло від тертя повітря спалює апарат при падінні до Землі.

Згідно зі статистичними даними, в період з 1971 по 2016 рік компанії скинули в регіон близько 260 пристроїв. Під водою в Тихому океані знаходиться радянська станція MIR, кілька вантажів ЄКА, близько 140 транспортних засобів для постачання і навіть SpaceX. Інженер припустив, що впала китайська лабораторія Tiangong-1 розпадеться, а залишки від неї поширюються на 1,6 тисячі кілометрів в довжину. Навколо Землі на сьогоднішній день обертаються близько 5 тисяч супутників. Виникає космічне сміття становить небезпеку для систем апаратів.
Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/Midgardinfo

Теги:вчені, глибині, може, Океану, бути, тихого, корабель, захований, космічний



Комментарии (0)
avatar