Несколько правил пользования интернет-банкингом в 2022 году

20.06.2022
715
0
0.0
Кожен, хто має хоча б одну картку в банку, отримує доступ до інтернет-банкінгу. Це дуже зручно, адже не потрібно кожен раз звертатись до відділення, щоб вирішити якісь проблеми, також можна робити усі платежі, а в деяких випадках навіть замовляти картки. Все це здається чудовим, але проблема у тому, що зараз є велика кількість хакерів, які створюють різні схеми отримання доступу до профіля. Банк з цим нічого зробити не може і доступ заборонити теж, бо чим більше людей виконують все онлайн, тим менше стоїть в відділеннях. Сьогодні поговоримо як саме кожен може захистити свій інтернет-банкінг від зловмисників.
Перше, що обов'язково потрібно зробити, це придбати кнопковий телефон, або взяти старий і вставити туди сім-карту, на яку зареєстрована банківська картка та банкінг. Справа у тому, що старі кнопкові телефони не підключаються до інтернету, а це означає, що жоден шахрай не зможе поставити на нього вірус чи шкідливу програму, чи тим більше перехопити смс з кодами від банку. Якщо ви вирішили залишити сім-картку у смартфоні, то це дійсно небезпечно. За допомогою перехопленого смс, злочинець зможе виконати які завгодно дії із вашими рахунками, в першу чергу використати кошти. Для чого воно вам потрібно? Кнопковий телефон дійсно безпечний, до нього неможливо отримати доступ, таких програм чи вірусів ще просто не вигадали.

Наступне правило - встановіть мобільний додаток. Кожен банк пропонує або інтернет-банкінг в браузері, або ж мобільний додаток, який можна знайти в Play Маркеті. Якщо ви можете користуватись і тим, і тим, то краще звісно ж обрати додаток. Справа у тому, що програма на телефоні буде в рази більше захищена. Її розробники встановлюють різні функції, такі як "антишпигун". Також уся інформація в додатку шифрується і хакерам стає тяжче отримати до неї доступ. Тому, якщо ви ще до цього часу не завантажили собі додаток, радимо зробити це якнайшвидше. Єдиною загрозою все-одно залишається перехоплення смс. Але в цьому випадку потрібно скористатись першою порадою і придбати кнопковий телефон.

Ну і останнє дуже важливе правило, якщо вам прийшло смс з кодом підтвердження якоїсь операції або дії з карткою, то бачити його повинні лише ви. Всі, хто просить показати смс або продиктувати код, це точно шахраї. Ні в якому разі не розголошуйте таку інформацію.

Як бачите, захистити себе завжди можна від вірусів, від зловмисників та різних шахрайських схем. Просто для цього потрібно зробити декілька простих кроків. До речі, якщо у вас смартфон із нових і має оновлену операційну систему, то ризик крадіжки даних також зводиться до мінімуму.
Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/Midgardinfo



Комментарии (0)
avatar