Підтримка здоров’я кишечника: кращі продукти, які містять пробіотики

24.02.2024
3380
0
4.8
Пробіотиками називаються корисні живі мікроорганізми, які розмножуються у харчових продуктах через процес бродіння. Вони покращують травлення та позитивно впливають на здоров’я людини. Їхня нестача в організмі призводить до дисбактеріозу, який може бути небезпечним для вашого самопочуття. Комплекс пробіотиків дозволяє покращити самопочуття, імунітет та якість життя загалом. Як саме? Поговоримо у цій статті.
 

Як діють пробіотики?

Пробіотики допомагають нашому організму підтримувати здоровий баланс бактерій, особливо у слизовій оболонці кишечника. Таким чином відновлюються «хороші» бактерії, які могли бути знищеними під час вживання антибіотиків або з будь-яких інших причин.

Задачами пробіотиків є:
  • забезпечення балансу кишкової флори шляхом зменшення рівня шкідливих бактерій;
  • підтримка нормальної роботи кишечника завдяки виробленню корисних речовин;
  • підвищення імунітету завдяки стимуляції продукції імунних клітин та речовин;
  • зменшення запалення в кишечнику та інших частинах тіла.
Загалом вживання пробіотиків покращує загальний стан здоров’я. Втім ефективність може залежати від різних факторів, в тому числі й індивідуальних особливостей кожної людини. Рекомендується додати їх до свого раціону, а за необхідності вживати й додаткові харчові добавки на кшталт комплексних пробіотиків Дофілус. Вони дають організму необхідну щоденну кількість для відновлення.

Підтримка здоров’я кишечника: кращі продукти, які містять пробіотики
 

Найкращі продукти, які містять пробіотики

Здоров’я кишечника є запорукою хорошого самопочуття. Щоб забезпечити, це важливо щодня вживати велику кількість пробіотичних продуктів. Пропонуємо познайомитись з ними поближче та обов’язково включити до свого раціону.
 

Кефір

Кисломолочний напій є найбагатшим харчовим джерелом пробіотиків. Його можна вживати як окремо, так і додавати до смузі чи інших страв. Існує навіть кефір на рослинній основі, який підійде веганам.
 

Йогурт

Йогуртом називається продукт, який передбачає додавання до нагрітого молока живих культур (корисних бактерій). Його можна приготувати у домашніх умовах, або придбати вже готовий у магазині. Йогурт вживають як самостійний десерт, додаючи до нього горішки, фрукти та ягоди, або ж як доповнення до будь-яких інших страв (наприклад, несолодким йогуртом можна заправляти овочеві салати).
 

Сир

Сир — ще один кисломолочний продукт, який чудово смакує дорослим та дітям. Його можна вживати як у сирому вигляді разом із фруктами та ягодами, та додавати до інших продуктів, створюючи цікаві страви: наприклад, сирники або запіканки.
 

Квашена капуста

Квашена капуста за правом вважається одним з найкращих джерел пробіотиків. Для її приготування необхідні лише безпосередньо сама капуста та сіль. Така страва є дуже простою, втім вважається найсильнішим ферментованим продуктом.
 

Місо

Місо — це традиційна японська страва, яка виготовляється з ферментованих соєвих бобів, ячменю або рису. А час ферментації до основних інгредієнтів додають культури бактерій. Таким чином формуються пробіотики, корисні для відновлення балансу в кишечнику. Вживання місо сприяє підтримці мікрофлори, а також загального здоров’я організму.
 

Ферментовані морські водорості

Морські водорості містять чимало поживних речовин. При цьому їх ферментація дає їм додаткової користі. Під час виробництва використовують спеціальні культури бактерій, що дозволяє утворювати корисні мікроорганізми. Ферментовані морські водорості є чудовим корисним додатком до раціону.
 

Кімчі

Кімчі вважається традиційним корейським гарніром. Для його приготування використовують метод ферментації овочів пробіотичними молочнокислими бактеріями. Зазвичай до складу кімчі входять капуста, перець чилі, часник та імбир.
 

Квас

Улюбленим напоєм, особливо у літню спеку, є квас, який також утворюється шляхом ферментації. Він містить пробіотики, які сприяють підтримці здорової мікрофлори кишечника. Регулярне споживання квасу поліпшує процеси травлення в організмі.
 

Комбуча

Комбуча — це напій на основі чайного грибу. Він має кисло-солодкий смак, саме тому чудово втамовує спрагу. Комбуча є корисною для здоров’я кишечника, оскільки вона містить пробіотики, які сприяють покращенню мікрофлори. Напій містить й інші корисні речовини: наприклад, антиоксиданти знижують запалення та покращують загальний стан здоров’я.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Midgardinfo

Теги:Комплекс пробіотиків



Комментарии (0)
avatar