На що звернути увагу під час вибору гіпсокартону онлайн

06.04.2024
961
0
4.9

У 1910 році Августин Сакетт, який на той час був власником фабрики з виготовлення високоякісної паперової продукції, почав експериментувати з новим продуктом. Змішавши гіпс із водою і помістивши його між шарами паперу, Сакетт зміг створити міцний і легкий будівельний матеріал, з якого можна було легко формувати листи. Цей новий продукт зробив революцію в будівельній галузі завдяки швидкому й ефективному методу вирівнювання внутрішніх стін. Удосконалений гіпсокартон, який продає майже будь-який будівельний магазин сьогодні, й досі затребуваний – він може зробити ремонт швидшим й ефективнішим, а також має безліч переваг.

Чому цей матеріал настільки популярний

Серед переваг можна виділити:

  • Високу міцність. Гіпсокартон витримує удари і стійкий до розтріскування і деформації, що робить його довговічним варіантом для внутрішніх стін і стель.
  • Легка вага забезпечує простоту монтажу.
  • Також це екологічно чистий матеріал, який можна легко переробити і використовувати повторно.
  • Універсальність у дизайні. Матеріал можна легко розрізати, надавати йому форму і текстурувати для створення широкого спектра архітектурних особливостей і декоративних елементів.
  • Гіпсокартон стійкий до цвілі та грибка, що робить його безпечним варіантом для внутрішніх стін і стель.

Сьогодні можна придбати як звичайний гіпсокартон, так й вологостійкий. Останній можна використовувати для оздоблення кухні й ванної кімнати.

На що звернути увагу під час вибору гіпсокартону онлайн

На що звернути увагу при виборі

Сьогодні на продаж надходить багато видів гіпсокартону ГКЛ (ГВЛ, ГКЛВ, ГКЛП та інші), що відповідають різним вимогам і способам застосування. Один тип може мати підвищену міцність, а інший відрізняється вогнетривкістю. Під час купівлі онлайн важливо знати, який саме тип необхідний. Наприклад, для музичної студії підійде звукоізоляційний ГКЛ, а для створення криволінійної поверхні – арочний ГКЛ.

Також варто звернути увагу на товщину матеріалу. До 9,5 мм необхідний для арок і стелі, а ось більше ніж 12,5 мм  — це вже для підлогового покриття. Також важливі форма кромки (враховується під час монтажу) і габарити листів (буде неприємно, якщо куплений продукт не влізе в кузов або застрягне у дверях). Не менш важливим є вибір бренду, адже якість впливає на ціну. Але для господарських або технічних будівель матеріал можна вибрати й дешевшу продукцію.

Враховуючи усі ці моменти, можна буде зробити якісний ремонт та отримати довготривалий результат.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/Midgardinfo

Теги:Гіпсокартон, будівельні матеріали, ремонт



Комментарии (0)
avatar
Читайте также