Професійна допомога при відмові від алкоголю

06.12.2023
449
0
4.7
Найчастіше алкозалежні знають, що їм доведеться змінитися. Деякі люди готові до змін у всіх сферах життя. Кажуть, що вони впоралися з хворобою, оскільки віддали себе в руки професіоналів, наприклад, зробили кодування від алкоголізму в Тернополі. Звернення за професійною допомогою — найважливіша частина цієї капітуляції.
 

Як впоратися з алкогольною детоксикацією?

Симптоми неускладненого алкогольного абстинентного синдрому неприємні й надокучливі, але вони не загрожують життю хворого і зникають мимоволі не пізніше, ніж через кілька днів (якщо хворий припиняє пити). У цей період добре забезпечити правильну гідратацію організму.

У разі виникнення ускладненого алкогольного абстинентного синдрому необхідно викликати швидку допомогу. Єдине, що може зробити близька людина, — це спробувати заспокоїти хворого, пояснити йому, що відбувається, і вберегти від падіння до приїзду лікаря. У лікарні пацієнт отримає відповідні ліки для полегшення небезпечних симптомів.

Особливу загрозу для життя становить треморний делірій (він трапляється приблизно у 10% залежних, які відчувають абстинентний синдром). Це небезпечно, оскільки супроводжується кошмарами, судомами та порушеннями серцевого ритму. Наприклад, вони можуть призвести до інсульту, серцевого нападу, падіння або задухи від їжі.

Галюцинації можуть мати не менш небезпечні наслідки. Відчуваючи їх, хворий може вчиняти дії, що ставлять під загрозу себе або своїх близьких.
 

Зробіть крок до свободи від алкоголізму

Попри ризик виникнення неприємних симптомів відміни алкоголю, не відмовляйтеся від рішення жити тверезо. При цьому пам'ятайте, що коли симптоми, які турбують, зникнуть, ви відчуєте величезне полегшення і радість і почнете нове життя.
Професійна допомога при відмові від алкоголю

Скористайтеся терапією для алкоголіків

Пацієнтів наркоцентру часто відвідує думка: "Я не знаю, що робити далі, я намагався утримуватися самостійно і не можу. Хто-небудь, допоможіть мені, бо я втомився". Це дуже хороша основа для одужання, і такі люди відкриті для пропозицій і способів допомоги, і хоча цей момент здається жахливо болючим, він також дуже новаторський. Це відкриває двері до тверезості.

Якщо ви турбуєтеся про те, що станеться, коли ви або близька людина кинете пити, реабілітаційний центр у Тернополі пропонує підтримку фахівців. Кваліфіковані лікарі-терапевти допоможуть вам пережити перші дні після відміни. Вони дадуть вам відчуття безпеки та розкажуть, як впоратися з потребою випити.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Midgardinfo

Теги:кодування від алкоголізму, алкоголізм, терапія для алкоголіків, Алкоголь



Комментарии (0)
avatar
Читайте также