Шоколад: як вибрати якісні ласощі

08.02.2024
1783
0
5.0

Складно знайти людину, яка б байдуже ставилася до шоколаду. Йдеться не лише про маленьких дітей, але й про дорослих людей у будь-якій країні світу. Сьогодні існує багато різновидів цих ласощів, і кожен з видів має цілий список позитивних якостей, властивих йому.  Сучасний асортимент шоколадних виробів вражає. Багато виробників — як відомих, так і тих, котрі недавно з'явилися на ринку, — пропонують велику кількість продукції. Наприклад, шоколадка Ріттер Спорт представлена з різними начинками: бананом, солоною карамеллю, манго тощо. Можна придбати молочний, чорний чи білий продукт.

Користь чи шкода

Багато хто говорить про шкоду від солодощів. Насправді, згідно з результатами численних досліджень, за умови помірного вживання шоколад приносить користь організму та здоров'ю:

  1. Бадьорість та гарний настрій. Продукт бере участь у біосинтезі серотоніну, який впливає на відчуття радості. Таким чином, він знижує рівень депресивності, допомагає боротися зі стресами та навантаженнями.
  2. Тонус. Какао-плоди багаті на антиоксиданти (флавоноїди катехіни або таніни). Крім того, тонізуючу, а також незначно виражену сечогінну та спазмолітичну дію чинить теобромін — алкалоїд, який є у продукті.
  3. Усунення почуття втоми та головного болю. Це відбувається завдяки спільному впливу на нейрони головного мозку кофеїну та теоброміну.
  4. Профілактика інсультів та інфарктів. Антиоксиданти в тандемі з ефірними оліями ефективно протистоять вільним радикалам, попереджаючи утворення тромбів у вигляді закріплених на стінках судин бляшок холестерину. В результаті вони не дозволяють розвинутися атеросклерозу і, як наслідок, мінімізують ризик виникнення інсульту та інфаркту.
  5. Попередження процесів старіння. Олія какао забезпечує організм поліненасиченими жирними кислотами, що благотворно впливають на організм.

Також до складу шоколаду входить багато мікроелементів, зокрема кальцій, калій, фосфор, магній.

Шоколад: як вибрати якісні ласощі

На що звертати увагу під час вибору

Перш за все потрібно оцінити продукт візуально. Шоколад не має бути деформованим і твердим. Іноді плитка покривається білим нальотом. Він не вказує на те, що ласощі несвіжі. Можливо, масло какао виробник замінив дешевшим аналогом. Також слід вивчити етикетку, а саме склад. У якісному шоколаді, який представлений у каталозі на сайті MAUDAU, обов'язково присутнє терте какао. Іноді замість нього додають порошок какао. У молочному шоколаді не має бути жирів рослинного походження, крім олії какао. Якщо є соєва, пальмова, кокосова, десерт переходить у категорію кондитерських плиток.

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Midgardinfo

Теги:Шоколадка, вибір шоколаду, Шоколад



Комментарии (0)
avatar
Читайте также