Спальні мішки для зими, літа, міжсезоння — якісний і комфортний сон

09.09.2023
722
0
5.0
Будь-який турист і мандрівник не з чуток знає про те, наскільки важливий якісний сон під час походів і сходжень. Правильно організовані умови для сну дають можливість відновитися і рухатися далі. Існують різні види, зокрема й спальні мішки для зими, які відрізняються зовнішнім виконанням і функціональними особливостями. Тому важливо вибирати спальник правильно, з огляду на мету та умови застосування.
 

Різноманітність моделей: дизайн, особливості, наповнювач

Туристичні спальники бувають різних видів та дизайну. Залежно від форми (конструкції) і наповнювача, розрізняють:
  • Кокон. Являє собою спальник з анатомічним кроєм, звужується до ніг, має утеплений капюшон. Цей тип спальників добре утримує тепло і може використовуватися в умовах екстремальних температур.
  • Спальник-ковдра. Цю модель виготовляють прямокутної форми, з блискавкою по всій довжині. У продажу зустрічаються моделі з капюшоном. Завдяки тому, що виріб розстібається повністю, він перетворюється на повноцінну ковдру. Є варіанти з блискавкою по лівій або правій стороні, тобто з'єднуються між собою, утворюючи двомісну модель.
  • Квілт. Конструкція передбачає відсутність застібки і спинки, але передбачені застібки для з'єднання з надувним або самонадувним килимком. Підходить для використання в м'якому кліматі.
За наповнювачем розрізняють типи спальних мішків:
  • Синтетика. Моделі з синтетичним волокном об'ємні й важкі, швидко сохнуть. Вироби з таким утеплювачем коштують недорого. Для походів по пересіченій місцевості можна підібрати спальний мішок із синтетичним пухом або сучасним наповнювачем Isoterm, Technofiber, Hollofil. Незаперечною перевагою цих наповнювачів є те, що вони і в мокрому вигляді мають відмінну тепловіддачу.
  • Натуральний (на пуху). Такі моделі забезпечують високий рівень теплового комфорту, водночас мають малу вагу та об'єм. Спальник на пуху підійде туристам-легкоходам, для яких важливий кожен грам у спорядженні або спортсменам, які піднімаються на вершини гір. Єдиний мінус: здатність швидко вбирати вологу, відповідно, спальні мішки потребують додаткового захисту.
Для зимових умов краще віддати перевагу спальникам коконам. Вони оснащені капюшоном, швидше прогріваються від тепла тіла, відчуваються тепліше, особливо в частині ніг.

Спальні мішки для зими, літа, міжсезоння — якісний і комфортний сон
 

Від чого залежить вибір спальника?

Щоб купівля спального мішка вас не розчарувала, під час вибору враховуйте такі критерії:
  • сезонність — літній, трисезонний (літо, весна, осінь) і зимовий;
  • температура — від цього показника залежить, наскільки буде комфортним сон (на етикетці вказується маркування comf/lim/ext і max);
  • конструкційні особливості — під час вибору враховуйте ключові для себе характеристики;
  • вага, об'єм і наповнювач — можна придивитися до найкомпактніших, а можна взяти більш об'ємний варіант.
Асортимент туристичної продукції, пропонований виробниками, досить широкий. Вибрати відповідну вашим потребам модель спальника допоможе великий вибір моделей. Є перевірені часом бренди, які себе зарекомендували, а є торгові марки, які тільки починають виходити на ринок, і вартість їхньої продукції більш прийнятна.
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/Midgardinfo

Теги:спальний мішок для дітей, теплий спальник, дорослий спальник, спальний мішок, спальник, зимовий спальний мішок



Комментарии (0)
avatar